Afyon otu seyahati: Güneyik bitkisi Eskişehir’de son buluyor
Güneyik bitkisinin Afyon Sandıklı’da başlayan seyahati Eskişehir’de son buluyor. Afyon otu olarak bilinen Güneyik bitkisi, daha çok sirke ve limon ile yufkanın içine sarılarak yeniyor. Salatasının da yapıldığı besleyici pahası yüksek olan zerzevatın …
Güneyik bitkisinin Afyon Sandıklı’da başlayan seyahati Eskişehir’de son buluyor.
Afyon otu olarak bilinen Güneyik bitkisi, daha çok sirke ve limon ile yufkanın içine sarılarak yeniyor. Salatasının da yapıldığı besleyici kıymeti yüksek olan zerzevatın uykusuzluğa yeterli geldiği söz edilirken, anne sütünü de arttırdığı söyleniyor.
“Marul üzere yiyorlar”
Genellikle Güneyik bitkisini eskilerin, yaşlı insanların, tükettiğini lisana getiren Hüseyin Tuna, “Marul üzere yiyorlar. Çok şifalı bir şey. Bizler afyon otunu yufkanın içine sarıp tüketiyoruz. Haftada bir Eskişehir’e geliyor ve iki günde bitiyor” diye belirtti. – ESKİŞEHİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî
Haberler.com
Kaynak : https://www.haberler.com/yerel/afyon-otu-yolculugu-guneyik-bitkisi-eskisehir-de-son-buluyor-16693264-haberi/